The 100 S01E01 – Pilot

Most mit mondhatnék? Szeretem az ilyen témájú filmeket/sorozatokat/könyveket, úgyhogy még szép, hogy megnéztem az első részt.

Majdnem 100 év telt el valami nukleáris háború után, aminek köszönhetően az emberiség szinte kipusztította saját magát. Kivéve az űrállomások lakóit, akik várták azt az időt, amire a Föld öntisztításba kezd, és végre visszatérhetnek természetes élőhelyükre. Persze 100 év hosszú idő, a készleteik is nagyon megcsappantak és a létszám is csak növekedett, úgyhogy eljött az ideje, hogy leteszteljék, mi a helyzet odalent. Kikkel lehetne ezt jobban tesztelni, mint 100 darab bebörtönzött tinédzserrel?

Két szálon fut a cselekmény, látjuk, hogy mi zajlik fent az állomáson, ahol szinte csak felnőttek maradtak – érdekes, itt szinte mindenkinek a gyereke bűnöző? -, és hogyan boldogulnak a fiatalok, akik most lépnek életükben először a Föld felszínére. Sehol sem fenékig tejfel az élet, a srácok lent a bolygón, a felnőttek pedig az űrállomáson hadakoznak azért, hogy ki is legyen a főnök, mert aki a főnök, az nagyobb eséllyel lesz a túlélők között.

Pilot

Mindkét helyszín érdekes a maga módján, de egyelőre – számomra – a felszín érdekesebb. A szereplőknek tök új minden, rácsodálkoznak a dolgokra, pedig tanultak a Földről. Bár 100 év alatt történtek olyan változások, amikről nem tudhattak, a nukleáris háború azért hagyott nyomokat. És ez még csak egy rész volt, olyan sokat még nem is láttunk a változásokból.

Hogy még izgibb legyen a dolog, természetesen a kommunikáció megszakad az űrállomás és a bűnözők között. De odafent azért követni tudják nagyjából, hogy mi történik a gyerekekkel, mert mindenkin van egy karperec, ami továbbítja az életjeleiket, meg mindent. Persze aztán néhányan megszabadulnak a karperectől, ami tovább bonyolítja a dolgokat.

SPOILER

Amikor megérkeztek a bolygóra, az volt az első gondolatom, hogy tuti nincsenek egyedül. Unalmas lenne úgy. És az epizód legvégén valaki vagy valami belevágja a dárdáját az egyik gyerekbe. Percekkel előre lehet sejteni, hogy itt lesz valami, de akkor is. Még éjszaka felfedeznek valami nyomokat, valami majomszerű izé nyomai lehetnek, ezt találgatják. Gondolom valami mutáns lesz, mert azért egy nukleáris háborút nem lehet átvészelni egy hűtőben úgy, hogy nem hagy nyomot. Vagyis csak feltételezem, nem szeretném megtapasztalni.

SPOILER VÉGE

A szereplőkkel nem is volt különösebb bajom, most így elsőre még senki se irritált, ami akár jó jel is lehet. Talán csak egy szereplő, akinek ilyen ortopéd feje van, és nagyon szeretne balhézni. Remélem, hogy ő nem sokáig fogja élvezni az újonnan jött szabadságot.

Kicsit utánanéztem a sorozatnak közben, és kiderült, hogy ez is könyv alapján készült! Miért nem lepődök meg? Szívesen elolvasnám egyébként, angolul két része is megjelent már.

A sorozatra visszatérve: én várom a folytatást, kíváncsi vagyok, hogy mi a helyzet a mi jó öreg szétbombázott bolygónkon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s